• Op een grijze zaterdagmorgen om exact 845 uur begon de wedstrijd tegen Hercules. Het zonnetje probeert erdoor te komen, geen regen terwijl die wel voorspeld was en vrij warm als je het vergelijkt met vorige week. De vooruitzichten zijn goed: we staan mooi in het midden in het klassement en onze zwart wit gestreepte tegenstander één na laatste. Ze zijn wel met meer dan wij: wij hebben één wissel en zij drie. Zou dat in hun voordeel zijn?

    Na de aftrap zijn beide elftallen los. Ze hebben er zin in! Lekker rennen, breed spelen, overspelen, iedereen doet mee. Veel energie en enthousiasme en sportiviteit. Direct in de eerste minuut krijgt de keeper van Hercules de eerste stevige bal in de armen. Er zullen er nog veel meer volgen. Even later krijgt de keeper er weer een en laat hij de bal uit z’n handen vallen. De bal stuitert...... net aan de verkeerde kant van de lijn. Jammer! De eerste vijf minuten is Bunnik vier keer gevaarlijk, maar Hercules breekt uit en scoort direct: 0-1. Gelukkig volgt de gelijkmaker vrij snel. Een mooie aanval, waarin de spelers elkaar goed vinden en daar is -ie: 1-1. En direct erna weer één! 2-1.
    Na de time-put gaat het lekker verder. Bunnik speelt duidelijk beter en de bal is meestal op de helft van Hercules. Onze doelkansen gaan helaas vaak mis, terwijl Hercules uit één goede uitbraak scoort. Het duurt niet lang en het is 2-2. Zo gaat het verder in het tweede kwart. Met sportief spel en over en weer complimenten tussen de spelers wordt het eerst 3-2 en daarna 3-3.

    Na de rust vindt het spel wederom plaats bij het doel van Hercules. We krijgen vele kansen, maar benutten ze niet. Nèt niet. En dan scoort Hercules weer uit een uitbraak: 3-4. De spanning begint nu toch wel te stijgen bij ons. Zowel in het veld als langs de lijn. Na de tweede time-out moet onze invaller naar zijn eigen team en hebben we geen wissels meer. Het spel gaat lekker door en toch wordt het snel 3-5. De mooie passes blijven komen, de spelers weten elkaar goed te vinden, maar het vertaalt zich niet uit in winst. Het wordt nog 4-5 dus de laatste minuten zijn echt heel spannend en dan valt er in de allerlaatstste seconde nog een goal! ........ voor de tegenstander. Eindstand 4-6
rfwbs-slide