• Wedstrijdverslag 1 september 2018
  1e bekerwedstrijd van JO11-2 thuis tegen DOSC JO11-3 (Den Dolderse Sportclub)
  Uitslag 7-3!

  Wat een mooie wedstrijd en eindstand! Het begon allemaal met een heuse serieuze teambespreking in een dichte ruimte in het clubhuis. Deur dicht, gordijnen zo goed als dicht: wat werd daar besproken? Dat gaan we natuurlijk niet verklappen op onze website:-).

  De wedstrijd begint precies om 9 uur in een doorkomend zonnetje. Voor het eerst op een smaller veld, met de nieuwe regels. Ook een mooi nieuw imponerend keepers-tenue in feloranje. Scheidsrechter Jesper gaf het startsein en direct was iedereen ‘aan’. Rennen, overspelen, aanspelen, breed spelen: wat een goed team! Enthousiast en energiek! Na vier minuten al 1-0! Het regende kansen in de eerste helft: tegen de paal, vlak langs, vlak over, wat spannend! Den Dolder had slechts één kans in het begin en... verzilverde die in de 14e minuut: 1-1. Het was echt spannend, de teams waren aan elkaar gewaagd, hoewel onze jongens wel vaker op de helft van de tegen standers waren. In de 15e minuut nog een keer tegen de paal en toen: time-out.

  Na de time-out ging het weer lekker verder. Veel kansen, dus: ‘Wanneer wordt het 2-1?’ hoorde je iedereen denken. En ja hoor: in de 25e minuut was het weer raak: 2-1! Inmiddels was het warm geworden: jassen gaan uit, zonnebrillen op bij de ouders die langs de lijn aanmoedigen. En dan net voor rust: 2-2, een niet te houden hoog schot van de tegenstander. Een prachtig doelpunt. Dan nog één keer bij-na raak van Bunnik en: fuut fuut fuut rust. Wat een leuke, spannende pot! Iedereen zette zich voor de volle 100% in, wist elkaar te vinden en stelde zich sportief op.

  En toen de tweede helft. Tegen de zon in direct een grote kans, helaas mis. In de 4e minuut een mooie kans voor de tegenstander. De keeper werd voorbij gespeeld, maar toch nog gered door de laatste man. En gelukkig, daar was -ie in de 35e minuut: Bunnik breekt door, speelt mooi over en GOAL. 3-2. Een voorsprong speelt toch lekkerder:-). De kansen blijven komen in de 36e minuut, 37e minuut, 38e minuut en dan in de 40e minuut: Den Dolder weer. 3-3. De spanning loopt op. Maar gelukkig, wij zijn in de 42e minuut weer aan de beurt: 4-3! De kansen blijven komen. Je zou toch denken dat we deze eerste wedstrijd moeten kunnen winnen? En dan.... time-out.

  Na de time-out gaat het sneller: 5-3, 6-3. We staan ruim voor en de energie zit er nog goed in. We blijven proberen. Zou er nog eentje inzitten? Eerst nog een mooie kans voor de Den Dolderse Sportclub en dan een laatste goal voor ons: 7-3!! Nog in de laatste minuut een kans voor ons, maar het blijft 7-3. Goed gedaan jongens! Gewonnen, maar vooral veel inzet en iedereen deed mee. Dit was teamsport! Bedankt Jesper voor het fluiten en Den Dolder voor de leuke openingswedstrijd.
rfwbs-slide