• v.v. Bunnik ‘73 op weg naar een rookvrij sportterrein

  21 mrt 2018
 • Bunnik, 1 maart 2018 

  Opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Dat is de ambitie van de Rookvrije Generatie. Initiatiefnemers van deze beweging zijn de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds en inmiddels hebben vele partners zich aangesloten. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

  V.V. Bunnik ’73 heeft in een eerdere nieuwsbrief de aftrap gegeven voor het invoeren van een rookvrij sportterrein. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op de sportvereniging. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken.

  Daarom vraagt V.V. Bunnik ’73 aan iedereen die op het sportterrein komt voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil V.V. Bunnik ‘73 kinderen beschermen tegen de schadelijke effecten van meeroken en tegen de verleiding om zelf te gaan roken. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! Wel vraagt V.V. Bunnik ‘73 rokers om alleen op de aangewezen plaatsen te roken. 

  V.V. Bunnik ’73 wordt bij voorkeur volledig rookvrij. Om het draagvlak voor een volledig rookvrije sportvereniging te peilen zal er een enquête worden verstuurd aan de leden. Wij willen jullie dringend verzoeken deze in te vullen! Het resultaat van deze peiling zal worden besproken op de ALV van mei 2018 waarna een gedragen besluit kan worden genomen.