• Beste (ouders/verzorgers van) leden,

  Het nieuwe voetbalseizoen is inmiddels van start gegaan en het is prachtig om te zien dat er weer volop wordt getraind en wedstrijden worden gespeeld! Daar hebben we allemaal erg naar uitgezien en het werd ook hoog tijd.

  v.v. Bunnik’ 73 heeft de tijd van vergaande corona-maatregelen redelijk doorstaan, vooral doordat de leden zo trouw zijn geweest aan de club. Ook toen er niet of nauwelijks gevoetbald kon worden, zijn de contributies betaald en zijn er weinig opzeggingen geweest. Daarnaast heeft de club ook gebruik kunnen maken van diverse steunmaatregelen van de overheid.

  Ook goed nieuws is dat het aantal leden weer is toegenomen, zowel bij de jeugd als ook bij de senioren.

  Geen beperkingen voor voetballers en publiek langs de velden

  Trainen en voetballen zonder beperkingen kon gelukkig al een tijdje, maar vanaf 25 september kunnen ook supporters weer zonder beperkingen langs de lijn staan. Tot nu toe gold dat er 1,5 meter afstand gehouden moest worden. Dat is straks niet meer nodig. Ook gelden er geen maximum aantallen voor het bezoeken van wedstrijden. Op 25 september start voor bijna alle voetballers het competitievoetbal.

  Coronatoegangsbewijs voor kantines 
  Sportkantines vallen onder regelingen zoals die gelden voor de horeca. Afstand houden hoeft niet meer vanaf 25 september en ook geldt er dan geen maximum aantal bezoekers meer. Kantines kunnen dus weer volledig open. Belangrijke kanttekening daarbij is dat alle bezoekers van sportkantines – dus ook bij ons – volgens de regels vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs moeten tonen. Dat is niet iets wat het bestuur graag wil, maar het zijn wel de regels waarmee vooralsnog ook sportclubs worden geconfronteerd.

  De vraag is natuurlijk of dit uitvoerbaar is en hoe dit in de praktijk zou moeten gaan. De KNVB is op dit moment bezig om antwoorden geven op allerlei vragen die bij verenigingen leven, bijvoorbeeld met betrekking tot handhaving en controle. Het bestuur volgt dit nauwlettend; voorlopig hopen wij dat iedereen zich in ieder geval houdt aan de geldende regels en we daarop kunnen rekenen zonder ingewikkelde toestanden van controle en handhaving. We zullen binnenkort iedereen hier verder over informeren.