• Bunnik ’73 is trots op haar vrijwilligers. Zonder onze vrijwilligers was er immers geen voetbalvereniging in Bunnik. Toch zien we dat in der loop der jaren bij alle sportverenigingen het vrijwilligersaantal terugloopt. Des te belangrijker is het dat we de vrijwilligerstaken bij de vereniging zo leuk mogelijk maken en dat we goed om gaan met de vrijwilligers die wij momenteel binnen de onze club bezitten. Om deze redenen willen we bij Bunnik ’73 starten met een commissie die zich hiermee bezig zal gaan houden.

  Wat is het streven van vrijwilligerscommissie?

  Met de vrijwilligerscommissie willen we ervoor zorgen dat vrijwilligers het naar hun zin hebben en dat het vrijwilligersaantal weer omhoog gaat. Dit willen we doen aan de hand van een vrijwilligersbeleid waarin we o.a. werken met de 5 B’s:

  Binnenhalen:

  We vragen mensen persoonlijk en gericht of ze een taak binnen Bunnik ‘73 willen uitvoeren. We zorgen voor een duidelijk en overzichtelijk aanbod aan taken, zodat iedereen een taak kan doen die bij hem of haar past. 

  Begeleiden:

  We zorgen ervoor dat iedere vrijwilliger wanneer daar behoefte aan is begeleid wordt door een begeleider/ aanspreekpunt. We zorgen voor een goede overdracht als mensen aan een nieuwe taak beginnen. 

  Belonen:

  We waarderen de inbreng van iedere vrijwilliger en laten dit ook merken. We geven aandacht aan onze vrijwilligers in voor- en in tegenspoed, bijv. door een compliment te geven of een presentje te regelen. Denk bijvoorbeeld ook aan een vrijwilligersavond. 

  Behouden:

  We hebben regelmatig een gesprekje met onze vrijwilligers om te vragen hoe het met ze gaat. We vragen ze of het lukt met het uitvoeren van de taak en of ze er plezier in hebben. 

  Bedanken:

  Als iemand stopt met een taak, dan weten we waarom dat is. We bedanken onze vrijwilligers voor wat ze gedaan hebben en bekijken samen of ze misschien een andere taak binnen Bunnik ‘73 willen doen. 

  Verenigingskalender

  Een van de eerste initiatieven is het opstellen van een overzichtelijke verenigingskalender. Wanneer worden er welke activiteiten georganiseerd en waar zijn er nog extra handjes nodig? Op deze manier willen we er voor zorgen dat activiteiten niet door elkaar heen lopen en men al tijdig kan zien wat er zoal te doen is op de club.

  We zijn opzoek naar jou!

  Op dit moment zijn we trots te kunnen melden dat Henri Deten en Jolanda Wilhaus hebben aangegeven te willen starten binnen de vrijwilligerscommissie. Daarnaast zal buurtsportcoach Jesper Oele hierin ondersteunen. Henri zal zich met name in gaan zetten voor het opzetten van de  verenigingskalender.

  Uiteraard zijn we ook nog op zoek naar versterking. Ben jij een echte verbinder? Kunnen we jou vaardigheden goed gebruiken binnen de vrijwilligerscommissie? Stuur een mail naar vrijwilligers@bunnik73.nl