• Bunnik Senioren 3 kampioen!

  Zaterdag 18 mei 2019. 

  Drie jaar na het behalen van het kampioenschap in de zesde klasse, kon het derde elftal van Bunnik afgelopen zaterdag de titel in de wacht slepen in de vijfde klasse. Waar Bunnik vorig seizoen nog als 2e eindigde waren we dit seizoen er op gebrand om ons dat niet weer te laten overkomen.

  Afgelopen zaterdag was het zo ver. Waar eerder in de week de weersvoorspellingen nog donkere wolken zagen, bleken de weergoden op de dag zelf de mooi-weer-voetballers van het 3de goed gezind.  Met een voorsprong van 11 punten op de nummer 2 en nog 4 wedstrijden te spelen had Bunnik alles in eigen hand, maar het moest uiteraard nog wel ‘’even’’ gebeuren. DVSU 3 was thuis de tegenstander waartegen Bunnik het moest waarmaken. Daar waar het in lunetten nog een moeilijke pot was waar er door Bunnik met 2-3 gewonnen werd. 

  Een gezonde spanning bleek aanwezig toen er opeens een praatje vooraf gehouden moest worden. Plots werd het team nog in de commissiekamer gezet door de trainer en leider, iets wat we in dit hele seizoen nog niet gebeurd was. Uiteindelijk, misschien zelfs godzijdank,  werd er ook niks voetbaltechnisch besproken want dat zouden we toch al weer vergeten zijn voor de warming-up, aldus de trainer. Waar normaal gesproken voor de wedstrijd alleen de sterke verhalen van wazige herinneringen aan de uitgaansavonden op vrijdag de revue passeren werd onder het genot van een kop koffie en wat verzorgde versnapering , waarvoor dank, even stil gestaan bij dit seizoen en hoe we zover zijn gekomen. Hetgeen wat ons werd meegegeven was om lekker te blijven voetballen zoals de afgelopen wedstrijden. ‘’Lekker ons eigen spelletje spelen’’

  Voor het omkleden werd er nog gekeken bij het vierde dat ook thuis moest aantreden. Het vierde zelf staat in de middenmoot en speelde tegen de koploper die bij winst het kampioenschap kon opeisen. Maar op Bunnikse sportvelden worden uiteraard alleen Bunnikse teams kampioen en dus werd er volle bak gestreden. In het spel van de koploper zag je de zenuwen terug die later die dag mogelijk nog bij Bunnik 3 zouden opkomen. Maar Bunnik 4 deed er alles aan om niet te verliezen. Eindstand was hier dan ook 1-1 wat werd gevierd als een overwinning. De koploper was nog geen kampioen en heeft het feestje moeten uitstellen. Vandaag zou er maar één kampioensfeestje komen op sportpark Tolhuislaan te Bunnik.

  Na de bespreking en het voorbeeld hoe het niet moet werd het tijd om ons gereed te maken voor onze eigen wedstrijd. Links en rechts bleek er toch wat spanning te zijn. Zo kwam een spits opeens zonder kater en met geluidsinstallatie het veld op lopen. Maar zelfs dit breken van traditie zou deze fantastische dag niet in gevaar gaan brengen.  De warming-up hielp om de spanning er een beetje uit te halen en voor de start van de wedstrijd had iedereen bij Bunnik er zin in.

  De scheidsrechter floot en de wedstrijd was begonnen. Na 40 seconde werd de eerste aanval van Bunnik opgezet. De bal komt via de flanken voor en blijft na half wegwerken van DVSU liggen voor het doel. Vogelliefhebber Teun was er als de kippen bij, aarzelde geen moment en schoot de bal tegen de touwen. Voordat de 1 van de eerste minuut op het scorebord kon verschijnen was er al een 1 ingevuld door de vaste scoreboard bediener Ed. Een droomstart in deze wedstrijd!

  Bunnik bleef prima voetballen in de eerste minuten en was daarin ook gevaarlijk. In de 5e minuut kreeg Bunnik een hoekschop. De hoekschop ging richting de tweede paal waar Jip stond te wachten. En zoals je van een lange amateurvoetballer in een kopduel mag verwachten sprong hij omhoog en zette zijn voet tegen de bal en die verdween langs de keeper in de andere hoek. Vijf minuten gespeeld en Bunnik zit op rozen! 2-0

  Maar daarna zakt het spel wat in. Tot aan de rust ging het spel meer over en weer. DVSU was wakker en Bunnik kon wat meer ontspannen. Naar de zin van de trainer en leider iets te veel want die waren er zeker nog niet gerust om. Bunnik werd niet heel gevaarlijk meer en Rutger heeft buiten het uit de lucht plukken van twee goede voorzetten verder niet groots hoeven optreden als sluitpost. Ruststand Bunnik 2-0 DVSU.

  Na rust ging het spel verder zoals de eerste helft was geëindigd. Bunnik en DVSU waren aan elkaar gewaagd maar tot kansen aan beide zijdes kwam het niet. Na 60 minuten in de wedstrijd werd er door de trainer een paar keer gewisseld en onder andere Pelle viel in. Door de wissels kreeg Bunnik met de nieuwe energie meer overwicht en kwamen er meer kansen. In de 65e minuut kwam de bal voor vanaf de linkerkant, de aanstormende Pelle was wel klaar met het ingezakte voetbal en volleerde de bal in de verre hoek. De keeper kon de bal slechts kansloos nakijken. 3-0, dit mag toch niet meer misgaan.

  In de eerste minuten na de 3-0 werd Bunnik slordig en kwam de tegenstander toch wel gemakkelijk door de defensie van Bunnik heen. Echter stuitte de aanvallers van DVSU op Rutger die tot twee keer toe in de één op één situatie liet zien wie de baas was en zijn doel schoon hield. Bunnik rechte de rug en bij DVSU werd het geloof alleen maar minder.

  En toen ging het los. Het laatste kwartier van de wedstrijd ging Bunnik voetballen zoals het al vaker dit seizoen heeft gedaan; over de zijkanten spelend, bal bij elkaar in de voeten, niemand overslaan en meteen door bewegen. Met dit spel werd de tegenstander helemaal leeg  gespeeld waardoor er voor Bunnik veel ruimte kwam. Hierdoor viel er in het laatste deel van de wedstrijd nog veel te juichen want de doelpunten gingen, zoals een befaamd FIFA commentator ooit sprak, als warme broodjes over de toonbank. Peter, Reinder en 2x Max hebben hun naam op het scoreformulier gezet en zetten de eindstand op 7-0.

  Na het laatste fluitsignaal kon de kurk dan eindelijk van de fles worden geknald op het feit dat Bunnik ’73 3 kampioen is! Iets wat er al aan zat te komen maar nog ‘’even’’ moest gebeuren. Op het veld werd gefeest en champagne gedronken en mee gespoten. Met de felicitaties van de vereniging kreeg Alec als aanvoerder de schaal overhandigd uit de handen van de voorzitter. De trainer overhandigde voor iedereen nog een mooie medaille ter herinnering. Al juichend met de schaal en de medailles om werd het massaal aanwezige en in sommige gevallen al licht aangeschoten publiek bedankt.

  In de kleedkamer werden de eerste meters bier al neergezet en was er voor iedere speler en betrokkenen een mooi blauw kampioensshirtje geregeld. Na het douchen was er in de kantine een zee van kampioensshirtjes zichtbaar. Zoveel meters er op het veld waren gemaakt, zoveel werden er in bier gedronken. Op het kampioenschap is goed gefeest met vele aanwezigen. Hoe de avond precies geëindigd is kan ik niet meer in detail vertellen, maar dat het goed gevierd is kan ik zeker bevestigen.

  Peter, Johan, bedankt voor het samen mogelijk maken van het kampioenschap dit seizoen. Alle supporters, sommige wat regelmatiger aanwezig dan andere, ook bedankt voor de support! Uiteindelijk natuurlijk alle spelers die in het seizoen mee hebben gedaan, ik ga ze niet allemaal noemen want het zijn er bijna 40(!), van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat. De competitie moet nog wel uit gevoetbald worden met nog 3 uit wedstrijden de komende zaterdagen. Dit zal dan ook geen probleem zijn en met een glimlach gebeuren. Volgende week zaterdag spelen we uit bij Sterrenwijk om 13.00. ’s Middags gaan we nog een keer juichen om het kampioenschap tijdens de seizoensafsluiting bij Bunnik waarvoor iedereen is uitgenodigd die Bunnik een warm hart toedraagt.

   

   

rfwbs-slide