• Herinnering aan Rob Schonk

  Bij het overlijden van Rob Schonk

   Rob Schonk 1958-2017

  Woensdagochtend kregen we het verschrikkelijke bericht binnen dat Rob Schonk, voetballer en jeugdtrainer van Bunnik’73 is overleden. Rob heeft zelf een einde aan zijn leven gemaakt.

  Rob was er vanaf dag één bij toen de 45+ van Bunnik’73 8 jaar geleden werd opgericht. De laatste 1,5 jaar was hij tevens jeugdtrainer van de E-pupillen.

  Je kon aan hem merken dat hij een liefhebber was, hij vertelde graag zijn ideeën over het spelletje. Hij was puur linksbenig en verdedigen paste hem beter dan aanvallen.

  Hij vond het lastig dat hij de laatste jaren langzamer werd, met name zijn wendbaarheid ging achteruit. Als laatste redmiddel zette hij dan de vliegende schaar in, een niets en niemand ontziende tweebenige tackle.

  Rob stelde de derde helft bijzonder op prijs. Hij genoot van de gezelligheid en hij vertelde graag over zijn periode bij Kampong, waar hij in het tweede en eerste elftal heeft gespeeld. Ook was hij belangstellend naar het wel en wee van iedereen en was hij hulpvaardig en meedenkend.

  Aan het begin van seizoen 2016/2017 werd Rob assistent trainer bij de E-pupillen. Wij waren erg blij met hem. Het was duidelijk dat hij verstand had van het spelletje. Het coachen van de kinderen ging hem ook zeer goed af. Dat vonden de kinderen ook. Spontaan kwamen ze naar mij toe dat ze de nieuwe trainer top vonden. "Hij legt het goed uit". Elke woensdag kwam hij trouw naar de training en bracht op een rustige manier zijn kennis over. Met de kinderen bouwde hij een goede band op. Hij bezocht ook regelmatig hun wedstrijden op de zaterdag. Dat werd zeer gewaardeerd.

  Door zijn collega trainers werd Rob ervaren als een opgeruimde persoonlijkheid en een prettige trainer. Iemand waar je op kon rekenen. De verslagenheid was dan ook erg groot toen het nieuws kwam van zijn overlijden.

  Vorige week woensdag stond Rob nog op het veld. Niemand vermoedde dat hij er een week later niet meer zou zijn. Afgelopen vrijdag appte hij het volgende bericht om 19.43 uur, vlak voor de aanvang van de thuisavond van de 45+:

  "ik ben er helaas vanavond niet bij, grieperig thuisgekomen; aangezien jullie voldoende mensen hebben sla ik over. Veel succes en plezier allemaal, sorry voor het late bericht".

  Rob, namens heel Bunnik’73: we missen je.

  Aswin Menke en Henri Deten

rfwbs-slide