• Vandaag stond de wedstrijd tegen mijn oude club op het programma, op latere leeftijd heb ik nog 10 jaar bij UVV mogen voetballen. Leuk om weer terug te gaan dus, ook mijn zoon vond hij het leuk om bij de club te zijn, waar hij naar zijn vader keek als 4 jarige jongen. Hij wilde graag daarom alleen al winnen van UVV. Kortom het werd een hele leuke wedstrijd, die wij dik hadden moeten winnen met 4-8 concludeerde hij!
    Om vijf over elf verzamelde we wederom bij de bibliotheek. Daar zag ik dat we twee wissels hadden, dus belde ik de derde wissel maar af, helaas werd toch nog een speler ziek en moesten we met één wissel het veld in. Een zeer korte warming-up, doordat de tas met kleding pas om 11:55 uur de Paperclip op kwam rijden, hier kon de spelersbus niets aan doen overigens, want naast het afzetten van een zieke speler, was er ook een speler die thuis nog zijn voetbalschoenen moest halen!
    Toch was van deze voorbereiding geen stress te merken, met de wind in de rug ging Bunnik ten aanval. Door de harde wind vielen veel van onze diepen ballen vrij goed. Alleen kostte het iets meer moeite om dit juist uit te spelen. Ballen vlogen hoog over of ver naast en de combinaties vielen door de wind ook net verkeerd. En uit een spaarzame tegen aanval scoorde UVV wel de 1-0. Bunnik bleef scherp en nu lukte hel wel, nadribbelen en een pass naar de midvoor en binnenkant paal scoorde we de dik verdiende 1-1. Bunnik bleef doordrukken en twee mooie goals zorgde voor een 1-3 ruststand. Was dit genoeg, want met de wind in de rug en die kansen had het wel 1-6 moeten staan?
    In de rust zeiden de coaches het al, UVV gaat nu de diepte zoeken met lange ballen en probeer zelf over de grond te combineren. Zo geschiedde, de UVV doelman kon onze eerste aanval onderscheppen en knalde de bal naar voren. De verdediging was gewaarschuwd en probeerde de bal met man en macht weg te werken, alleen door de lucht? Hadden ze niet goed geluisterd? Die ballen vlogen door de wind onze helft op. Met twee afstandsschoten scoorde UVV dan ook in dit kwart de 2-3 en zelfs de 3-3 binnen. De time-out was net op tijd.
    De coaches benadrukte nogmaals het gevaar van een hoge bal nu, want inmiddels was het behoorlijk aan het stormen op en rondom de Paperclip. Supporters zochten een plekje in de dug-outs of voor een reclamebord! Het beloofde een spannende laatste kwart te worden. Niets was minder waar, UVV bleef de lange bal hanteren en UVV luisterde nu wel naar de drie wijzen uit het oosten. Was Sinterklaas er nog maar, die met zijn staf zo’n storm kon laten liggen. Maar Bunnik kon dit zonder hulp, gewoon laag houden die bal en onze gastspeler (normaal JO9 speler) nam de bal goed aan, legde de bal weer af en daar stonden we ineens weer op een 3-4 voorsprong, niet veel later waren de rollen omgedraaid en kreeg onze gastspeler een niet te missen kans, hij koos ervoor om hem direct te schieten i.p.v. aannemen en rakelings naast. Net geen 3-5 dus en zo scoorde UVV wel, wederom via een hard afstandsschot wat door de storm achter onze goed keepende doelman verscheen. Nog een minuut te gaan, wat deed onze verdediging het goed, ze gooide zich voor elke bal en vochten als leeuwen. Toch kon de spits van UVV op een sluwe manier alleen op onze keeper af, die gaat er in zag je iedereen denken. Maar onze keeper dacht, ik wil speler van de week zijn en tikte de bal uit de goal. De corner die volgde leverde niets meer op, 4-4 eindstand!
    Totaal staat de teller nu op 12 punten, van de elf gespeelde wedstrijden. Niet slecht met een team dat 4 nieuwe spelers kreeg en een klasse hoger is gaan voetballen. Want inmiddels spelen wij wel derde klasse, nu maar wachten hoe de KNVB ons na de winsterstop gaat indelen. Op naar de tweede seizoenshelft.
rfwbs-slide