• Een collega verslaggever gaf al eens aan dat een wedstrijd van onze JO11-2 leuker is dan een gemiddelde eredivisie wedstrijd. En dat bleek deze derde November maar weer eens: een zeer doelpuntrijke wedstrijd en aantrekkelijk spel van beide teams.
    Dat dit team nu hoger is gaan voetballen, werd meteen bij aankomst ook letterlijk zichtbaar. Parkeren in een deel van de Ikea-garage en dan drie flinke trappen omhoog. Een mooi uitzicht vanaf het dak van de Ikea en voor de jongens een hele beleving. De jongens begonnen een goede warming-up en meteen zag je dat de spelers aan hun posities dachten. Bunnik ging goed van start en combineerde er prachtig op los. Het was alleen Faja Lobi KDS die door middel van een tegenaanval van afstand de 1-0 maakte. Gelukkig raakte Bunnik niet van slag en bleef geloven in hun eigen spel. En met succes: niet lang na de 1-0 maakte Bunnik de gelijkmaker. Een mooie voorzet werd door de rechtshalf via de paal binnen geschoten. Heel lang konden ze hier niet van genieten, de speler die de thuisploeg op 1-0 schoot scoorde ook nu weer van een afstand. Door een dribbel van de zijkant en wederom te schieten van een afstand zette Faja Lobi KDS de 2-1 op het scorebord.
    Na een pauze van 2 minuten en wat bemoedigende woorden werd de wedstrijd hervat. Het tweede kwart was voor Bunnik, ze lieten de tegenstander dit keer niet meer van afstand schieten en bleven zelf goed voetballen. De beloning voor Bunnik bleef echter uit en zo bleef het bij rust 2-1. Na de rust kwam er dan een heus Bunniks kwartiertje. De toeschouwers konden genieten van de ene na de andere mooie aanval en uiteindelijk maakte de spits de 2-2 na een mooie steekbal. De jongens bleven doorgaan met hun succesvolle spel en dit keer scoorde Bunnik van afstand, 2-3! In deze fase van de wedstrijd had Bunnik kunnen uitlopen maar paal, lat en doelman voorkwamen dit. Uit een snelle counter scoorde Faja Lobi KDS de 3-3. Gelukkig kwam Bunnik snel weer op een verdiende voorsprong en maakte uit een vrije trap de 3-4. In plaats van de score uit te breiden viel de goal toch weer aan de andere kant en stond het 4-4 in de 2e time-out.
    Dan moest het maar gebeuren in het laatste deel van deze wedstrijd. Bunnik bleef strijden en ging in de aanval. Verrast door de counters van Faja Lobi KDS leek het mis te gaan, twee maal scoorden ze. Net als vorige week keek Bunnik tegen een 6-4 achterstand aan. Maar waar menig team de koppen zouden laten hangen, wist Bunnik zich te herpakken en was er van opgeven geen sprake. Zelfs de coach haalde alles uit de kast en beloofde een milkshake van de Ikea voor iedereen bij winst! Na een prachtige combinatie kon Bunnik dit keer met een afstandsschot de aansluitingstreffer maken, de keeper was kansloos en Bunnik scoorde de 6-5. Met de winst (en een milkshake) in het achterhoofd, bleef Bunnik geloven in een goed resultaat en drie minuten voor tijd viel de verdiende 6-6: de bal werd veroverd vanaf het middenveld, diep gegeven op rechts en werd er gescoord vanuit een mooie voorzet.
    In de laatste minuten werd de spanning nog eens flink opgebouwd en waren er nog kansen over en weer, maar het bleef uiteindelijk 6-6. De toeschouwer bleek deze mooie zaterdagochtend de grote winnaar met twaalf goals! Bunnik nam een dik verdiend puntje mee naar huis, zelfs op de trap naar beneden werden geen mistappen meer begaan! Komende zaterdag alweer een topper in de Domstad, dan mag Bunnik op bezoek bij Zwaluwen Utrecht.

rfwbs-slide