• De AVG legt op dat ouders verantwoordelijk zijn voor de persoonsgegevens van hun kinderen zo lang ze jonger zijn dan 16 jaar. Op het eerste gezicht een eenvoudige en te verwachten regel, maar wat betekent dat concreet met al die appjes, websites en mogelijkheden?

  Voor onze website is dat heel eenvoudig. De enige persoonsgegevens die wij op onze site zetten zijn sfeerfoto's en soms schrijft een enthausiaste ouder een wedstrijdverslag en noemt de naam van uw kind en dan hopelijk, want afgesproken, alleen een voornaam. Mocht u daar problemen mee hebben mail dan onze functionaris gegevensbescherming en de gegevens zijn weg zonder weerklank. Voor onze nieuwsbrief is het eigenlijk nog makkelijker. Als uw kind een eigen emailadres heeft en u heeft juist dat emailadres bij ons bekend gemaakt dan krijgt uw kind keurig netjes de nieuwsbrief. Ook al is hij of zij nog maar zes jaar en zal meestal de nodige moeite hebben om een volwassen nieuwsbrief op zesjarige leeftijd te verwerken. Dan kunt u zelf onderaan de nieuwsbrief uw kind en eventueel uzelf "uitschrijven".

  Het wordt lastiger als het gaat om de voetbal.nl app. Deze app wordt namelijk door sportlink verzorgd in opdracht van de KNVB en staat waarschijnlijk bij alle voetballers op hun telefoon. Natuurlijk ook bij onze leden jonger dan 16 jaar met een eigen telefoon. Sportlink heeft het onmogelijk gemaakt om voor KNVB leden jonger dan 16 jaar de volgende persoonsgegevens te wijzigen:

  • Spelerspasfoto
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer(s)
  • Zichtbaarheid in de app
  • E-mailvoorkeuren

  Als ouder/voogd kunt u deze gegevens op de volgende manier wijzigen:

  • Stap 1: Stuur een email met de namen van uw kind(eren) en geef aan welk emailadres wij van u mogen noteren aan ledenadministratie@bunnik73.nl
  • Stap 2: Zodra de ledenadministrateur uw emailadres heeft opgeslagen kunt u uw kinderen beheren in uw voetbal.nl app. Vanzelfsprekend logt u in de voetbal.nl app in met het zojuist doorgegeven emailadres!
  • Als je zelf bondslid bent dan kun je naast de voetbal.nl app ook de wedstrijdzaken app gebruiken om de persoonsgegevens van je kinderen te beheren. Dat is dus alleen voor scheidsrechters of zelf voetballende vaders en moeders.
  • In de app vindt u vanaf dat moment een nieuw menu om de persoonsgegevens van uw kinderen te beheren

  Een kritische noot(!) voor iedereen die als vanzelfsprekend alle gegevens afschermt: De voetbal.nl app, de website en de televisie schermen in de kantine kunnen worden gekoppeld. Het het ons voornemen deze koppeling te maken met als gevolg dat u bij uitwedstrijden langs de lijn kunt aangeven dat "Piet" de 0-1 heeft gescoord. Op de televisies in de kantine kan iedereen onmiddellijk zien dat Piet (met foto) van de O11-3 de 0-1 heeft gescoord. Als uw kind is afgeschermd dan wordt niets getoond. Tevens kan uw kind niet worden verkozen tot "Speler van de wedstrijd".

   

  Uitvoerige informatie staat hier: https://support.sportlink.nl/nl/support/solutions/articles/9000149836

  NB! Dit artikel is eigenlijk geschreven voor verenigingen maar hier toegevoegd voor volledigheid.