• Menig ouder zat op de voetbalapp te kijken of de wedstrijd wel door zou gaan. De trainingen op de velden van Bunnik waren immers de hele week afgelast. Maar ondanks de vrieskou ging de wedstrijd wel door! Bij de warming-up werd al duidelijk dat Deltasport een fanatieke en stevige tegenstander was. Ze stonden zelfs eerder op het veld dan de spelers van Bunnik, met een fanatiek schreeuwende coach langs de kant.
  Het fluitsignaal klonk. Al snel opende Fin de score met een mooi doelpunt. Deltasport raakte hiervan enigszins van de kaart: ze hadden tijdens de competitie geen enkele keer verloren, en achterstaan was ze al helemaal onbekend. Maar ze herstelden zich snel en al snel was de 1-1 een feit.
  Beide teams bleven druk uitoefenen, maar uiteindelijk slaag Deltasport er – ondanks goed duikwerk van keeper Robin en top verdedigingswerk van Yze en Tess – als eerste in het volgende doelpunt te scoren: 1-2. Bunnik bleef echter de bal goed rondspelen en druk uitoefenen. Max en Catho pakten veel ballen af op het middenveld, en dit leidde uiteindelijk tot een mooi doelpunt van Christophe: 2-2.
  Ondertussen vielen helaas ook de eerste tranen: de spelers van Deltasport speelden bijzonder fysiek en om de beurt kregen Yze, Adam, Fin, Christophe en Tess een behoorlijke trap van de tegenstanders. En bovendien was het vreselijk koud; vooral als je viel.
  In de tweede helft keepte Yze eveneens verdienstelijk. Tegelijkertijd hielden Adam, Catho, Fin, Christophe en Max er bij de keeper van Deltasport flink de druk op. Na een hele goede pass van Christophe scoorde Fin de 3-2. Grote blijdschap bij Bunnik, maar die was helaas van korte duur: al snel scoorde Deltasport de gelijkmaker: 3-3. Tess miste helaas het doel na een superpass van Fin. De spanning was bijna niet te houden: wie zou de vierde treffer maken? En toen was opeens daar Robin, die met een afstandsschot de 4-3 scoorde! Joehoe, we stonden voor, met nog een paar minuten te gaan... Deltasport voerde de druk op, want ze wilden uiteraard niet in Bunnik uitgeschakeld worden voor de beker. Het was nog een paar keer bijzonder spannend, maar gelukkig volgde toen het fluitsignaal: Yes, gewonnen!
  Tijdens het nemen van de penalties hoorden we ineens een bel en “HoHoHo”. De kerstman, in rood met wit pak, kwam mandarijnen uitdelen tijdens het nemen van de penalties. Bijzonder leuk!
  In de kleedkamer werd uit volle borst gezongen voor Christophe, die jarig was. Een lekkere traktatie volgde. De beker voor de speler van de week was deze week voor Christophe, die daardoor een dubbel feestje had. Goed gedaan allemaal!
rfwbs-slide