• JO13-1 winnen KNVB-beker!

  De jongens van JO13-1 hebben zaterdag 1 juni jl. na een spannende finale, die uiteindelijk na een eindstand van 2-2 beslist werd door strafschoppen, de KNVB-beker van regio West I mee naar Bunnik kunnen nemen.

  De halve finale eind april was zo mogelijk nog spannender en ook die wedstrijd werd beslist door strafschoppen waarbij Bunnik aan het langste eind trok. Dus togen we afgelopen zaterdag met een bus vol supporters samen met de spelers naar Uithoorn voor de finale, met als tegenstander het Noord-Hollandse De Rijp. Het was rustig in de bus en dat kwam niet alleen door het vroege tijdstip. Er zat wat spanning op. Misschien ook wel omdat een aantal van de jongens vorig jaar een broer in de uiteindelijk gewonnen finale had staan. Want 1x die ‘Dennenappel’ naar Bunnik halen is al uitzonderlijk, laat staan het jaar daarop nogmaals.

  De opkomst van de jongens het veld op was al indrukwekkend, begeleid door drie officials van de KNVB. De wedstrijd ging mooi gelijk op waarbij Bunnik al snel verdiend op voorsprong kwam. Daarna kwam De Rijp wat sterker voor de dag vooral doordat ze fysiek sterker waren. De terechte 1-1 bleef dan ook niet uit en helaas bleef het daar voor rust niet bij want voor rust werd de 1-2 vanuit een mooie counter in de touwen geschoten. Dat moest dus wel een tandje beter in die tweede helft.  

  De opdracht was duidelijk. Meer druk op de bal en minder slordig voetballen. De Rijp kwam er de tweede helft, op een verdwaalde counter na, eigenlijk niet meer aan te pas. Maar ondanks dat bleef de 2-2 lang uit. Gelukkig kwam die er toch en met nog een klein kwartier te gaan, had de wedstrijd in de tas  moeten zitten want De Rijp zat er zwaar doorheen. De ruimtes voor Bunnik werden groter maar helaas werden grote kansen gemist en kwam het doemscenario, het nemen van beslissende penalty’s, toch in zicht. Het bleef 2-2, dus wederom die spanning en niet alleen voor de spelers.

  Bunnik had het geluk dat een speler van De Rijp de binnenkant van de paal raakte en de bal voor de doellijn langs aan de andere kant het veld verliet. De vijf Bunnikers scoorden allemaal waarvan er eentje er wel iets meer tijd voor nodig had. Wat een opluchting en wat een feest! De ‘Dennenappel’ kon ook dit jaar mee naar Bunnik. Het was al met al geen geweldige pot, maar wie maalt daar nu nog om? Op het thuishonk werden de jongens, in ruil voor de KNVB-beker, getrakteerd op een drankje en een broodje en een paar mooie woorden van de voorzitter.

  Dank aan alle meegereisde supporters, want het waren er veel.

   

  Bekijk hier een video voor een sfeerimpressie.

rfwbs-slide