• Na een lange mooie zomer mochten we afgelopen zaterdag thuis aan de bekercompetitie beginnen. Tegenstander was JSV uit Nieuwegein. Een bekende club voor ons. Sterker nog, vorig jaar (op 2 september 2017) opende we ook het voetbalseizoen tegen JSV.

  Het was in het begin wel weer even wennen. We hadden nog maar 2 keer getraind. Gelukkig is ons team niet veel veranderd. Alleen Laith en Mart zijn nieuw. De eerste paar minuten van de wedstrijd hebben Laith en Mart leergierig opgelet. In het veld viel dit direct op! Super gedaan Laith en Mart! En leuk dat jullie ons team zijn komen versterken.

  De wedstrijd begonnen we fanatiek. We hadden er zin in en we stonden goed. Op de goal straalde Christophe rust uit. Zou dat komen door z’n training bij de KNVB? Ga zo door Christophe! Je zal het komende weken denk ik wel wat drukker krijgen. Yze, Tess en Laith hielden achterin “de deur” dicht. Regelmatig kwam een speler van JSV er gevaarlijk door, maar was er altijd een van jullie die een schot op de goal wist te voorkomen. Wat ik super vond, is dat jullie het durfden om af en toe in te schuiven naar voren toe. Dit resulteerde in mooie aanvallen.
  De voorste linie, met Adam, Fin, Mart en Catho hebben de hele wedstrijd hard gewerkt. Catho heeft zelfs zo hard gewerkt dat ze aangaf voor de eerste keer blij te zijn met een wissel. Ze was een beetje moe. Gelukkig herstelt Catho snel en was ze bijna direct weer inzetbaar. Mooi dat het harde werken van Catho na een schitterende aanval over meerdere schijven (Tess en Fin) met een goal van haar werd beloond!

  De eerste 10 minuten ging nog wel redelijk gelijk op, maar na de time out kregen we kans op kans. De ene aanval was nog mooier dan de andere. Tikkie takkie voetbal heb ik zelfs gezien! Zo snel dat het bijna “explosief” was. Ook schoten we een paar keer op de paal, waaronder een schot van Mart. Gelukkig waren we scherp en konden we in de “rebound” vaak alsnog scoren. In tweede helft zijn we uitgelopen naar een eindstand van 11-3.

  Ik wil jullie allemaal een grote “pluim” geven. Ondanks dat het er af en toe fysiek aan toe ging, zijn we blijven voetballen. Vorig jaar hadden we hier nog wel eens moeite mee en ik als coach ook.

  Allemaal, gefeliciteerd met jullie DIK verdiende overwinning!
rfwbs-slide