• Afgelopen vrijdag is Frans Warmerdam overleden. Frans was een ‘meubelstuk’ van Bunnik ’73. Als beheerder van de kantine was hij er vaak te vinden. Belde je hem op dan kreeg je vaak zijn vrouw Lia aan de lijn. ‘Nee Frans is er niet, die is in de kantine’ hoorde je dan.

   

  Frans was er niet voor het voetballen denk ik. Heb ook nooit gehoord van een voetbalverleden. Ik kan met niet herinneren Frans met een voetbal in zijn handen te hebben zien staan. Maar ik weet misschien niet alles.

   

  De laatst 2-3 decennia was de kantine het domein van Frans. Naast het regelen van de bardienst verzorgde hij de inkoop en opende en sloot hij de kantine. Frans was ook de man die de kaartavonden en de bingo onder zijn hoede had. Mensen kwamen van heinde en ver voor deze bingo naar Bunnik ’73. Door Corona en zijn ziekte lukte dat de laatste jaren helaas steeds minder en uiteindelijk niet meer. Was er weer een bingoavond dan moesten er prijzen worden gekocht. Frans wist waar je die voordelig kon krijgen. Hij had er in het clubhuis zelfs een eigen ruimte voor (nodig) als opslag. Misschien dat we als eerbetoon nog één keer een  ‘In memoriam bingo’ kunnen houden met alle nog aanwezige prijzen. En als uitzondering had Frans zijn eigen kas met een Frans-administratie.

   

  Naast zijn werk achter de bar was Frans ook een graag geziene gast aan de bar. Hij had er zijn eigen stekkie helemaal achter in de hoek. Kon die lekker leunen tegen de wand. Uren heeft hij er doorgebracht met zijn Ketel-1 borreltjes. En was je Frans daar even kwijt dan kon je hem buiten vinden voor zijn sigaretje.

   

  Frans was geen prater maar een doener. Als voorzitter vergaderen met de BAS (Bar Activiteiten Schoonmaak) was niks voor hem. Wilde je wat geregeld hebben dan vroeg je het Frans en het gebeurde. Partytentje huren/lenen. Frans had er twee in de opslagcontainer.

   

  Met het overlijden verliest Bunnik ’73 iemand die we kunnen rangschikken in het rijtje clubiconen. Wij zullen hem missen. Schrale troost dat we nog jaren zullen genieten van anekdotes over Frans.

   

  Wij wensen Lia, de familie Warmerdam en allen die Frans een warm hart toedragen sterkte dit verlies te dragen en te verwerken.

   

  Namens Bunnik ‘73

   

  Eef Goes