• Geslaagd FIFA-toernooi

    Op zaterdag 19 januari jl. vond voor de eerste keer een heus FIFA 2019 toernooi plaats voor de jeugd van Bunnik ’73. Zonder voetbalschoenen, zonder scheenbeschermers en zonder Bunnik tenue, maar wel met een soort van warming-up en vooral met veel passie en gedrevenheid. De organisatie was in handen van Weplay Esport, in samenwerking met Herman, die de kantine omtoverde in een met gameschermen, Playstations en consoles gevuld speelveld.

    Maar liefst 32 fanatiekelingen meldden zich ’s ochtends om de strijd met elkaar aan te gaan. FIFA is niet alleen een simpel voetbalwedstijdje spelen op je Playstation of XBOX, maar vergt ook de nodige managerskwaliteiten waaronder het slim in- en verkopen van spelers, zorgen dat spelers op tijd fit zijn en kiezen voor de juiste opstelling kijkend naar de tegenstander. Kortom, best nog een ingewikkeld spel. 

    De deelnemers werden per leeftijdsgroep in teams verdeeld. Na een korte uitleg van de spelregels kon de strijd beginnen. Er werd echt fanatiek gespeeld. Sommige deelnemers kropen uit fanatisme bijna in het beeldscherm. Na een knock-out ronde volgde een kwartfinale, gevolgd door een halve finale en tot slot de heuse finale op een groot scherm. Uiteindelijk waren het Bob en Mick die het in de finale tegen elkaar op moesten nemen met Bob als uiteindelijke winnaar.

    Het was een geslaagde ochtend, dat bleek wel uit het feit dat enkele toeschouwers spijt hadden dat ze zich niet hadden opgegeven. Wellicht krijgen ze volgend jaar nog een nieuwe kans om mee te doen.