• Nadat vorige week de jeugdige boys and girls elkaar in de buitenlucht tijdens het pannenkoekentoernooi bekampten, was het afgelopen zaterdag, 4 januari, de beurt om dat achter een groen scherm te gaan doen.

  Voor de tweede keer werd het FIFA-toernooi gespeeld voor alle jeugdleden van Bunnik ’73. Maar liefst 40 fanatiekelingen (max. aantal, volgende staffel is 80) hadden zich aangemeld om hun voetbal-skills, middels een Play Station, te kunnen laten zien. Twee van de deelnemers hadden er zelfs een autovakantienacht voor moeten opofferen, om toch nog mee te kunnen doen. Verder merkte een ouder op na wederom een overwinning van zijn zoon: “Ga toch maar eens wat meer boven kijken of hij wel met zijn huiswerk bezig is.”

  De spelers/speelsters (eigenlijk 8-14 jaar) werden in de poulefases en eigenlijk tot de eindstrijd op leeftijd ingedeeld. Dat maakte het allemaal heel spannend. Vele nek-aan-nek potjes. Leuk die inspannende gezichten achter het beeldscherm. Geen wanklank als er werd verloren, want dan moedig je toch gewoon weer je teamgenootje aan.

  Hopen dat ze het FIFA-voetbalinzicht, want dat was er bij allen, ook straks gaan toepassen op het echte groen. Passing en de vrije ruimte zoeken bijvoorbeeld. We gaan het zien.

  Eigenlijk iedereen (en dus ook nog een hoop ouders die hun kroost wel weer wilden meenemen) bleef om de finale te bekijken. Wereldkampioen Frankrijk tegen Nederland.

  Na wat aftasten bleek de verdediging van Frankrijk te sterk en werd ondanks een zeer sterke Cillessen (ja, dat kan bij FIFA J) toch verslagen.

  De Uiteindelijke winnaars:

  -        Op de derde plaats: Tim Rood

  -        Op de tweede plaats: Fin Lammers

  -        En de overall winnaar: Ralf van Oevelen

  Na afloop werden de deelnemers nog getrakteerd op een lekkere versnapering. Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door sponsoring van Peter Zandkuijl, die we natuurlijk ook allemaal kennen van het Peter Zandkuijl toernooi.

  Schrijf het maar vast weer op voor volgend jaar. Schrijf je dan op tijd in, want ook nu moesten we uiteindelijk enkelen op de reservelijst zetten.