• Het is koud als het Bunnikse peleton de stalling van Jonathan binnen fietst. Het hoofdveld is wit uitgeslagen en de spelers die er voetballen glibberen in het rond. Gelukkig spelen wij op gras, dat is al veel meer ontdooid. Na een zorgvuldige warming-up start de wedstrijd. De spelers van Jonathan zijn dan misschien niet zo groot, ze zijn heel fel en voetballen goed. De eerste kans is er meteen één voor de thuisclub, maar die bal belandt op de paal. Dat laten we niet op ons zitten. Ook Bunnik krijgt een paar mooie kansen, maar die gaan er net niet in, helaas. Bunnik scoort wel, maar helaas verdwijnt de bal achter de eigen keeper.
    In de tweede helft van de eerste helft breekt Adam door en schiet de bal overtuigend tegen de touwen. Zo, orde op zaken; 1-1! En tweede kans voor Adam gaat net naast, maar na een mooie aanval weet Tess te scoren: 1-2! De wedstrijd kantelt in ons voordeel. Helaas fluit de spelbegeleider voor rust, we waren net zo lekker op dreef.
    Jonathan heeft in de rust de koppen bij elkaar gestoken. Ze hebben het er een goed over gehad en besluiten in de tweede helft uit een ander vaatje te tappen. Die strategie lijkt te werken, want ze scoren de 2-2, 3-2 en de 4-2 achter elkaar. Heeft Bunnik dan helemaal niks in de pap te brokkelen? Zeker wel, maar we zijn ongelukkig in de afronding. Een bal van Adam schampt de lat, maar daar blijft het nu even bij. Jonathan is feller en ze spelen goed samen.
    In het laatste kwart scoren we nog wel, maar helaas is het weer in de verkeerde goal, het zit echt niet mee. Christoff laat nog wat mooie reddingen zien, maar hij kan de 6-2 niet meer voorkomen. Jonathan was een maatje te groot. Ze werkten goed samen en dat werpt zijn vruchten af. Maar hee, beide teams hebben allebei 4x gescoord, dus dat is een soort gelijkspel, toch? De penalty’s nemen we een stuk beter dan Jonathan. Ze gaan er bijna allemaal in en met goed keeperswerk is die uitslag 3-7. Goed gedaan! Het was een leuke wedstrijd en de volgende keer pakken we gewoon weer de winst!
rfwbs-slide