• Vandaag Door Ons Vrienden Opgericht (DOVO) uit Veenendaal op bezoek in Bunnik. De club, opgericht in 1933, met het bekende rood-witte tenue staat klaar om af te trappen. De dauw ligt als een frisse laag op het voetbalveld. Een club als DOVO, met 21-voudig Nederlands international Roland Spelbos als oud-speler, is geen partij om te onderschatten en spelers worden niet licht geteld (ook volgens hun eigen clublied!).

  Er staat een fris zonnetje bij de start, het is nog wat koud en beide teams warmen eerst wat op in de beginfase van de wedstrijd. De eerste 10 minuten verlopen gelijkwaardig zonder dat de partijen veel kansen weggeven. Zodra er aan de kant de eerste wissels het veld instappen, opgepept door de coach, wordt de druk een beetje opgevoerd. Er valt bijna een eigen goal door een wat ongelukkige klutsbal in de 13e minuut aan de kant van DOVO. Bunnik wisselt daarna af met afstandsschoten en hoopvolle actie in de kluts voor de goal. Zodra een scheenbeen van een speler van rood-wit flink botst met die van een geel-blauwe speler kijkt iedereen gespannen naar de getroffen spits maar de scheids fluit voor time-out. De speler hinkelt, ondersteunt door zijn teamgenoten, naar de kant alwaar hij kan herstellen.

  De hervatting na de time-out biedt direct een paar mooie kansen en de druk op DOVO wordt verder opgevoerd terwijl de keeper van Bunnik vooral last heeft van de kou. Bunnik bouwt de aanval op, vanaf rechts volgt een prachtige trap die eindigt in de linkerbovenhoek van de goal, de 1-0 is een feit! DOVO verdedigt scherper, waarbij Bunnikse aanvallers worden getackeld, maar ze geven niet op. Dat betaalt zich rap uit in de 2e goal met een trap van afstand.

  Bunnik heeft de smaak te pakken en voorzet op voorzet volgen. De verdediging sluit ook goed aan, waardoor er zelfs een verdediger de 3-0 op zijn naam mag schrijven met een peer van een schot. DOVO is onder de indruk en geeft nog een 4-0 weg, een waanzinnig scherp puntertje van de Bunnikse aanvaller die steeds handig op de juiste plek lijkt te staan. De pauze volgt waarin de coaches de tactiek kunnen aanscherpen om de wedstrijd in de tweede helft te kunnen bezegelen.

  Met frisse moed wordt de tweede helft gestart, het veld warmt op door de zon en de fans aan de zijkant door een verse bak koffie. Bunnik krijgt meer vertrouwen en begint tactieken af te wisselen. Afstandsschoten van links worden geprobeerd en ook de spelers coachen elkaar, vragen om de bal. DOVO komt minder aan de bal maar verdedigt nog steeds heldhaftig met een aantal indrukwekkende reddingen van de keeper. De verdediging van Bunnik helpt mee de druk verder naar voren te brengen, de bekende driehoekjes worden mooi uitgespeeld en dan volgt de 5-0. Ondanks dat DOVO niet veel op de Bunnikse helft komt is er af en toe ruimte voor een counter en weet een doorgebroken speler flink meters te maken, spannende momenten voor de Bunnikse keep.

  Koelbloedig wordt de bal uitgeschoten en komt de bal weer voor de goal van DOVO. Er is een ‘flipperkast-moment’ na een hoge bal en na wat kaatsen valt de 6-0. Echter, DOVO geeft niet op, laat het hoofd nergens hangen en blijft proberen, breekt uit. Een speler krijgt ruimte en haalt uit maar de Bunnikse keeper is balvast. Kort na dit moment volgt er een corner voor DOVO, toch spanning in het Bunnikse doelgebied en de Bunnikse verdediging moet flink aan de bak om een tegengoal te voorkomen.

  De spanning wordt vakkundig afgeschud en Bunnik gaat voor een laatste goal. Verschillende voorzetten volgen, zelfs doelpogingen met het hoofd maar het is uiteindelijk de aanvoerder die de 7-0 vanaf rechts via de linkerpaar het net in peert. Kort daarna volgt het eindsignaal. Een mooie wedstrijd in goede sfeer tussen Bunnik en Veenendaal, handen schudden en de kleedkamer in om de goede en verbeterpunten te bespreken, volgende week wacht een pot tegen Delta Sports in Houten!
rfwbs-slide