• Sami heeft de coaches gevraagd om te helpen met een verslag te schrijven. Dit doen we voor deze wedstrijd graag, alles wat een derby moet hebben, was er…….
  Op wikipedia is het volgende weggeschreven over een derby:
  In de sport is een derby een wedstrijd tussen twee clubs uit dezelfde stad, of uit dezelfde regio. Deze wedstrijden hebben een speciale naam gekregen omdat ze meestal extra beladen zijn.
  En beladen was het……wat een fantastisch einde!

  We zeggen het eerlijk, wij als coaches, waren er van tevoren niet gerust op. We hadden een week geen wedstrijd gevoetbald en in onze laatste wedstrijd waren we niet scherp. In de kleedmaker hebben we dit met jullie doorgenomen en jullie hebben dit beter opgepakt. Goed gedaan en ga zo door!

  In het begin van de wedstrijd was het van beide kanten een beetje aftasten. Toch had ik al snel de indruk dat we best wel de 3 punten mee zouden kunnen nemen naar Bunnik. We speelden meer over en creëerden goede scoringskansen. De 1-0 was dan ook een terechte voorsprong. Jammer genoeg hielden we dat niet lang vast en door onoplettendheid was het al snel weer 1-1. We waren weer wakker geschud en dit hadden we ook nodig. De volgende fase was sterk van jullie, door een aantal mooie combinaties scoorde jullie 1-2 en de 1-3. Met deze stand gingen we de rust in. Het weer deed ook mee in de extra beladen wedstrijd. Het kwam tijdens de rust “met bakken uit de hemel” en de scheidsrechter vond het daarom gepast om iets langer te rusten. Hierdoor heeft de coach van Odijk iets meer tijd gehad om z’n team op te peppen. Dit lukte hem goed, want Odijk wist terug te komen tot 3-3. Gelukkig wisten wij snel na de gelijkmaker te scoren stonden we weer voor (3-4). Vanaf dat moment lieten wij Odijk teveel komen, waar we eigenlijk meer afstand hadden moeten nemen. Te vaak verloren we onnodig de bal, waren passen niet goed en kwam Odijk gevaarlijk voor onze goal. Lang hielden we stand. Helaas net voor tijd scoorde Odijk de gelijkmaker. Na de gelijkmaker zag ik bij jullie iets kantelen, jullie wilde winnen. En haast was er geboden. Dik in blessuretijd werd een snelle aanval over meerdere schijven opgezet. Dim kreeg de bal diep van volgens mij Mats. Dim aarzelde niet en liep om de bal heen om direct voor te geven aan Thom. Thom stond goed opgesteld bij de 2e paal en scoorde middels een fantastische volley de 4-5. Odijk was zo onder de indruk van de laatste goal dat ze in de resterende tijd niet meer gevaarlijk werden.

  Om de speler van de week te benoemen was deze keer niet moeilijk….. Thom bedankt voor de winnende goal! Jij bent uiteraard speler van de week.

  Gefeliciteerd jongens! Een terechte overwinning.

  P.S. Dim is bij Bunnik’73 nog naar Herman (onze oude trainer ) gegaan om hem op de hoogte te brengen van onze overwinning. Hij is trots op ons en was blij dat hij zich deze week niet hoefde te verstoppen (Voor degene die het niet weten, Herman woont in Odijk).
rfwbs-slide