• Duo SPIC & SPAN

  Nederland kent een traditie van duo’s. De ouderen denken dan aan bv Johnny en Rijk, Snip en Snap, Bram en Freek enz enz. Bij Bunnik ’73 loopt er ook een duo rond: SPIC en SPAN. Zij zorgen er bijna dagelijks voor de schoonmaak van de gebouwen van de accommodatie.

  SPIC vind je bijna dagelijks in de kantine. Hij is er letterlijk meestal voor dag en dauw om er voor te zorgen dat de Bridge en Kinderopvang gebruik kunnen maken van schone tafels, stoelen, vloeren en toiletten. De kantine is een van onze belangrijkste visitekaartjes. Ook jij, lezer van dit stuk, vindt het belangrijk dat als je ergens komt dat het er dan netjes, schoon en verzorgd uit ziet. Ga je bij iemand op bezoek dan veeg je bij binnenkomst netjes je schoenen op de deurmat, hangt je jas op de kapstok en heb je je sigaret buiten gedoofd. En als je weer vertrekt breng je nog even je kopje of glas naar de keuken en schuif je je stoel weer aan de tafel. Overigens wordt SPIC ieder kwartaal bijgestaan door het ramenlapteam van Marjan.

  Collega SPAN is er alleen op vrijdagmorgen. Hij zorgt ervoor dat de 10 kleedkamers worden schoongemaakt. Eerst alle toiletten soppen, dan de vloeren in het droge gedeelte vegen en tenslotte bij toerbeurt nog van 2 kleedkamers de natte ruimte foamen, schrobben en spoelen. Na ongeveer anderhalf uur is dit klusje geklaard en begeeft SPAN zich naar de kantine waar met SPIC genoten wordt van een kopje koffie met een sprits. Dat laatste is het ‘loon na werken’! Ja je leest het goed: voor een kopje koffie en een sprits.

  Tijdens de koffie worden door SPIC en SPAN verhalen gewisseld over de ‘staat’ waarin de kantine en kleedkamers soms worden aangetroffen. Want het gedrag van de gebruikers roept vraagtekens op. Zouden ze dit thuis ook zo doen? Toch een paar voorbeelden:

  • Na een CL-wedstrijd weglopen met het scherm nog naar beneden, de afstandsbediening nog op tafel. Tafels vies, stoelen niet teruggezet.
  • De bar bij het sluiten niet afgenomen. Opgedroogd bier, vliegen en vooral ‘die lucht…’
  • Alle toiletpapier in het toilet gepropt, een verstopping tot gevolg.
  • Poep of de muur in de WC.
  • Toiletpapier tot machê gemaakt en door de kleedruimte gegooid, tot op het plafond.
  • Kapot glas en scherpe bierblikjes in de kleedkamer.
  • Prullenbakken vervormd waardoor het deksel niet meer past.
  • Met de bezem de douches geveegd.
  • Vernieling aan stopcontacten en kranen.

  SPIC en SPAN roepen aan het begin van het seizoen ieder op zich te gedragen zoals je dat thuis ook doet. Ofwel help mee de kantine en de kleedkamers netjes en schoon te houden! Het is vaak een kleine moeite. Voor de leiders, coaches en trainers: verlaat als laatste van je team de kleedkamer en zorg dat deze netjes achterblijft voor het volgende team. Deze taak zou je net als het rijden, de teamwas, het vlaggen en de bardienst kunnen inroosteren.

  Tenslotte heeft SPAN bedacht wat het zou moeten kosten als we dit werk door een schoonmaakbedrijf zouden moeten laten doen. De contributie zou dan met zo’n € 30 omhoog moeten.

  Alvast bedankt voor jullie aandacht en medewerking!

  SPIC en SPAN

rfwbs-slide