• Bericht van de KNVB:

  Een nieuw jaar, met nieuwe kansen. De onzekerheid vanwege de nieuwe Omikron variant was, en is nog steeds, groot. Hierdoor is het helaas nog steeds niet mogelijk om onze sport te beleven zoals we dat het liefste doen, met elkaar op het veld, in de zaal of langs de lijn. De eerstvolgende persconferentie staat voor a.s. vrijdag 14 januari geagendeerd, met hopelijk enige versoepelingen.

  Wat zijn de huidige regels voor het voetbal?

  Vanaf 11 januari 2022 is voetballen op sportaccommodaties mogelijk, in teamverband voor jongeren tot en met 17 jaar, tussen 05.00 en 20.00 uur en voor 18 jaar en ouder tussen 05.00 en 17.00 uur. De interpretatie van deze regeling betekent in de sport brede uitwerking van deze leeftijdsgrens, dat jeugdteams (tot en met onder 19) mogen trainen én onderlinge wedstrijdjes mogen spelen op de club.

  Voor iedereen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Een trainer mag zich op 1,5 meter afstand slechts op één tweetal richten. De trainer mag zich dus niet verplaatsen van tweetal naar tweetal.

  Alle sporthallen zijn in ieder geval tot en met 14 januari gesloten. De horeca bij voetbalverenigingen is gesloten en wedstrijden zijn alleen toegestaan in topsportcompetities, zonder publiek.

  Besluit veld- en zaalvoetbal

  Alle competitiewedstrijden die gepland staan tot en met vrijdag 21 januari voor het veld- en het zaalvoetbal* vervallen. Achter de schermen zijn we bezig met verschillende scenario’s voor het vervolg van de competitie. Afhankelijk van de nieuwe maatregelen informeren we jullie zo volledig mogelijk hoe dat gaat verlopen. Na de persconferentie van 14 januari volgt daarover meer informatie.

  *Uitgezonderd de wedstrijden in de Landelijke beker en eredivisie vrouwen veld- en zaalvoetbal

  Essentiële sector

  NOC*NSF, NL Actief en KNVB trekken samen op in de lobby om de sport te verklaren tot essentiële sector, zodat de deuren van sportaanbieders opengaan en blijven. Vandaag wordt in Den Haag een petitie aangeboden aan Kamerleden namens de gehele sportwereld. Een hele dag is er aandacht in de media voor het belang van voldoende sport en bewegen. De KNVB zal hier op de sociale mediakanalen ook aandacht aan besteden.

  Financiële compensaties

  Door het ministerie van VWS worden in januari 2022 de financiële compensatiemogelijkheden voor sportverenigingen vastgesteld en gepubliceerd. Vanaf 20 december kan er TVL voor Q4 2021 worden aangevraagd. Wanneer het loket voor Q1 2022 opent is nog niet bekend. Ook kan er inmiddels voor november en december 2021 NOW aangevraagd worden Ook zal de TASO (verbeterd) terugkomen. Uiteraard informeren we jullie hierover zodra wij de informatie hebben. Op dit moment is de verwachting dat het ‘loket’ hiervoor begin maart opengaat.

  Contact en meer informatie

  Kijk voor alle informatie over voetbal en het coronavirus op www.knvb.nl/coronavirus of neem contact op met jouw verenigingsadviseur. Daarnaast wijzen wij je op het bestaan van de bestuurderscommunity Eén Tweetje. Juist op dit platform kom je andere bestuurders tegen die met elkaar tips, adviezen en ervaringen uitwisselen.

  Of bezoek de website van NOC*NSF: FAQ: veelgestelde vragen over coronavirus en sport - NOCNSF

  Met sportieve groet,
  KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

  Jan Dirk van der Zee
  Directeur-bestuurder amateurvoetbal