• Een interview met zichzelf

  Hoe lang loop je al bij Bunnik ’73 rond?
  Mijn kinderen Roos en Henk werden lid in 2009 geloof ik. Ik ging vaak kijken bij de trainingen. Vond het geweldig hoe er met de jeugd werd omgegaan. Hierdoor gestimuleerd, werd ik in 2010 assistent trainer bij de E-pupillen onder leiding van Brian Valkenburg en Wim de Wit. In 2011 werd ik zelf trainer van deze leeftijdsgroep en dat ben ik nog steeds.
  In 2014 kwam daar bestuurswerk bij. Het toenmalige jeugdbestuur stapte helaas op aan het begin van het seizoen. Ik heb toen samen met Herman Veenbrink en Mirjam van der Wilt een jaartje op de winkel gepast. Later kwam daar Stef Geldtmeijer bij. Daarna is het balletje gaan rollen en werd ik voorzitter. In die hoedanigheid ben ik geloof ik een jaar later ook in het hoofdbestuur gaan zitten.

  Waarom ga je stoppen?
  Sinds januari 2019 ben ik niet langer werkzaam bij TNO Zeist maar TNO Leiden.
  Dat betekent minimaal 3 uur reistijd per dag i.p.v. 20 minuten. Ik wist dat het hierdoor moeilijk zou worden om te blijven doen wat ik nu voor de club doe. De spreekwoordelijke druppel werd bereikt toen mijn vrouw dit jaar met oud en nieuw een hartaanval kreeg. Dat zet je wel aan het denken. Mn tijd en energie moet ik nu op een andere manier gaan besteden.

  Vind je het moeilijk om te stoppen?
  Ja. Heel moeilijk. Bunnik ’73 is mijn cluppie. Voelt toch een beetje als de boel in de steek laten. Reden ook om voor dit seizoen toch nog bij te tekenen, ook al zei mijn verstand nee. Konden mijn taken langzaam door anderen worden overgenomen. Veel taken zijn gelukkig al gedelegeerd naar de technische commissie en hoofd jeugdopleiding. Het loslaten is het moeilijkst.

  Ben je onvervangbaar denk je?
  Haha... Zeer zeker niet. Er lopen fantastische mensen rond bij Bunnik ’73 en ik weet zeker dat de club prima zal draaien zonder mij. En zo hoort het ook. Natuurlijk hoop ik wel dat ze mij een klein beetje zullen missen.

  Wat ga je zelf het meeste missen?
  De interactie met de jeugd. De trainingen. Niets mooiers dan een goede training. Of wanneer spelers na afloop van een wedstrijd naar je toekomen en je enthousiast vertellen over hun doelpunt en/of passeerbeweging. Ook geniet ik er van wanneer ik begroet wordt in het dorp door enthousiaste pupillen. “Hoi Trainer”. Ik loop nu 10 jaar rond bij Bunnik ’73 en ik vind het mooi om te zien hoe die pupillen zich ontwikkelen tot volwassenen.

  Wat ga je het minste missen?
  Teamindelingen. Elk jaar weer een verschrikkelijke klus voor alle betrokkenen. Als jeugdvoorzitter ben je de eindverantwoordelijke. Het viel me elke keer weer erg zwaar als het niet was gelukt om iedereen blij te maken.

  Wat ben je trots op?
  Moeilijke. Als jeugdcommissie hebben we altijd de volgende doelen voor ogen gehouden en volgens mij zijn we daar redelijk in geslaagd:

  1) Het verder stimuleren van de voetbalontwikkeling van onze jeugd.

  2) Het vergroten van de interactie tussen de jeugd en de senioren.

  3) Er voor zorgen dat onze jeugd met plezier blijft voetballen bij Bunnik ’73 en niet afhaakt.

  Wat het eerste betreft, denk ik dat het een hele belangrijke beslissing is geweest om alle teams twee keer per week, training te geven, plus de extra techniek trainingen op de zondag. Ik hoop dat we de afgelopen jaren er in geslaagd zijn om iedereen te overtuigen dat spelers zich minimaal tot en met hun 19e nog ontwikkelen. Dat het daarom van belang is dat alle spelers (en niet alleen die van het 1e team) met dezelfde intensiteit getraind worden door een ervaren/gediplomeerde trainer. En dat we veel voetbal momenten moeten aanbieden. Aan ons de taak om het maximale uit alle spelers te halen.

  Wat het tweede punt betreft, denk ik dat het een goede stap is geweest om het “Team van de week” te introduceren, een idee van Wim de Wit. Dat de spelers van Heren 1 meehelpen bij de techniektrainingen in het voorjaar, heeft ook zeker bijgedragen aan het versterken van de interactie tussen jeugd en senioren. Daar is vorig jaar de competitie voor JO23 bijgekomen. Dit maakt de stap van JO19 spelers naar de senioren, een stuk makkelijker.

  Wat punt 3 betreft, naast het geven van aantrekkelijke trainingen hebben we geprobeerd om veel te organiseren voor de jeugd. Natuurlijk het Peter Zandkuil Toernooi en het Hans van Ostendorp toernooi met dank aan de toernooi commissie. Ook zijn er over de jaren heen voetbal clinics geweest van Feijenoord, Utrecht en Ajax. Zijn er vriendschappelijke wedstrijden gehouden tegen teams uit Engeland, Mozambique en Zuid-Afrika. En hebben we het jaarlijkse pannenkoeken toernooi, de Koningsdag spelen, vriendinnendag en het Oranje Toernooitje gehouden. Daar is sinds vorige jaar het FIFA game toernooi bijgekomen.

  Heb je nog tips voor de club?
  Niet echt. Voor een kleine club doet Bunnik ‘73 het erg goed. Ik denk dat de club op het moment aan alle facetten voldoet voor een optimale talent ontwikkeling:

  • Goede trainingsfaciliteiten
  • Goed trainingsmateriaal
  • Goede trainers
  • Veel trainingsmomenten.

  Scouts van Utrecht komen regelmatig langs en een aantal talenten van Bunnik ’73 is reeds doorgeschoven naar de jeugd van FC Utrecht. De uitdaging is om te blijven investeren. Steeds streven naar verbetering. Bij Bunnik ‘73 beschikken we op het moment over een grote groep goede trainers. Die moeten we koesteren en de kans blijven geven om zich verder door te ontwikkelen. Continuiteit is erg belangrijk.

  Zien we je nooit meer terug bij Bunnik ’73 na seizoen 2019/2020?

  Ik moet even ervaren hoe het allemaal gaat. Zeg nooit nooit. Ik heb met heel veel plezier de jeugd bij Bunnik ’73 getraind en heb met heel veel fijne mensen samengewerkt. Dus daar ligt het niet aan.

  Nog een laatste woord?
  Ik ben nog niet weg hoor?! Ik ben welliswaar gestopt met besturen maar ik maak dit trainings seizoen nog met veel plezier af. Ik wil in in ieder geval wel alvast alle ouders, spelers, trainers en bestuursleden bedanken voor de prettige samenwerking de afgelopen jaren. Zonder iemand tekort te willen doen wil ik wel een paar mensen in het bijzonder bedanken. Herman Veenbrink, een kanjer van een clubman die al heel wat jaren langer meedraait dan ik en nog steeds met veel verve zijn rol vervult. Rick de Neef, op wie ik nooit tevergeefs een beroep kon doen en die mij vanaf 2013 heeft geholpen bij de techniek trainingen. Mirjam van der Wilt, al jaren lang actief bij de praktische invulling van alle activiteiten en Stef Geldtmeijer, het geweten van de jeugdcommissie. En natuurlijk onze recente aanwinsten Laurens Zwakhals, Anneke van Zijl en Iwan. De jeugd is in goed handen bij jullie.