• Doelpunten regen in de regen

20 sep 2017
  • Vanaf ’s morgens vroeg hielden alle ouders de voetbal app in de gaten om te kijken of de wedstrijd van JO8-1 niet werd afgelast. Gelukkig bleven alle seinen op groen staan en verzamelde het team bij het parkeerterrein van Van Dam. Helaas miste we onze sterspeelster Catho. Ze had de pech om tijdens het schoolreisje van afgelopen week haar sleutelbeen te breken. Dus met 7 man/vrouw sterk reden we naar Driebergen. Op papier waren we in ieder geval de sterkere ploeg. Dat werd al snel bevestigd op het veld.
    Binnen korte tijd had Fin al 2 goals gemaakt. Adam had niet heel veel te doen als keeper en kreeg het daardoor koud. Na de eerste doelpunten ging iedereen weer netjes gelijk terug in hun opstelling en volgden er snel meer doelpunten van Christophe, Robin en nogmaals Christophe. Yze kreeg ook een mooi kans, maar die ging naast. Maar Driebergen gaf niet op en werd soms iets gevaarlijker, maar scoren lukte hen niet. Mede natuurlijk door goed verdedigingswerk van Robin en Max.
    Yze kreeg nog een keer een kans en maakte de 0-6 waarna Tess volgde met de 0-7 en Fin nog weer scoorde. Met 0-9 gingen we de rust in en werd het keepersshirt gewisseld van Adam naar Fin. Kon Adam zich weer lekker warm gaan rennen. Het was nog best lastig spelen omdat de tegenstander zich soms met meerdere tegelijk op één van onze spelers richtte. Maar Adam wist zich toch los te spelen en maakte het eerste doelpunt van de 2e helft. De tegenstander was ook gewisseld van keep, en deze keeper deed het eigenlijk heel goed. Daardoor waren er in de 2e helft niet nog eens 9 doelpunten, maar bleven onze spelers ‘steken’ op 0-14. Iedereen was hard aan het werk en het team raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. Niemand staat te dromen, alle spelers zijn allert en fanatiek.
    Weer een dikke overwinning, op zak en een boost voor het zelfvertrouwen. Dit betekent door naar de volgende ronde voor de beker. Heel goed gedaan.
    Als nieuwe traditie wordt na afloop in de kleedkamer de speler van de week uitgeroepen. Dit keer was de eer aan Tess van wege haar mooi acties naar voren. Wat kan jij mooi naar voren rennen, Tess!